VILKI KОLLINZNING “OQ KIYINGАN АYОL” (THE WОMАN IN WHITE) ASARINI INGLIZ TILIDAN O’ZBEK TILIGA TARJIMA QILGANDA YUZAGA KELADIGAN PRAGMATIK XUSUSIYATLAR - Nilufar Ruxillayeva Shukrullo qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Vilki Kollinzning "Oq kiyingan ayol" asarini ingliz tilidan o'zbek tiliga tarjima qilishda uchraydigan pragmatik xususiyatlar o'rganilgan. U madaniy nuanslar, idiomatik iboralar va kontekstual ma'nolar bilan bog'liq muammolarni o'rganib chiqadi va samarali tarjima strategiyasini taklif qiladi. Batafsil tahlil orqali tarjimonlar romanning asl niyatini va nozikligini qanday saqlab qolishlari va uni o'zbek kitobxonlari uchun ochiq qilishlari mumkinligi ta'kidlangan.