FAZODA DEKART KOORDINATALAR SISTEMASI - Tojiboyeva Xusnida Toʻlqinjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola kosmosdagi Dekart koordinatalari tizimini, matematika va fizikaning asosiy asoslarini o'rganadi. The Dekart koordinatalari tizimi, tomonidan ishlab chiqilgan Renxotsens Dekart, uchta raqamli koordinatalar yordamida uch o'lchovli fazoda nuqtalarning aniq joylashishini aniqlash usulini taqdim etadi. Ushbu tizim turli sohalarda, jumladan muhandislik, fizika, kompyuter grafikasi va boshqalarda juda muhimdir. Biz uning tarixi, nazariy asoslari, amaliy qo'llanmalari va hozirgi ishlanmalarini o'rganamiz.