MATEMATIK MASALALARNI ENG SODDA FIZIKAVIY USULLAR BILAN YECHISH - Orolov Jamshid Mingishevich; Aliyev Nurjahon To'xtamurod o'g'li; Yaxshiyev Nu'monjon Asatilloyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola matematik muammolarni hal qilish uchun fizik usullarning integratsiyasini o'rganadi. Bu fizik o'xshashliklar va printsiplar murakkab matematik muammolarga qanday qilib sodda va ko'pincha intuitiv echimlarni taklif qilishini namoyish etishga qaratilgan. Tadqiqot asosiy arifmetikadan rivojlangan hisoblash va differentsial tenglamalarga qadar keng ko'lamli dasturlarni o'z ichiga oladi.