GENI O’ZGARTIRILGAN MAHSULOTLAR VA UNING ORGANIZIMGA TA’SIRI - E.S.Baymuradov; Azimova S. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotasiya: Genetik jihatdan o‘zgartirilgan organizmlar o‘simlik va hayvon zotlari asrlar mobaynida qilgan ishlariga, ya‘ni poygachining tezligi yoki sigir sutini ishlab chiqarish kabi xususiyatlarni kuchaytirishda, shuningdek kasalikka chalinish kabi yomon xususiyatlarni bartaraf etishda ish olib boriladi. Bundan tashqari birlamchi transgen o‘simliklarni kimyoviy tarkibini, genetik modifikatsiya qilingan o‘simliklar va ulardan olingan mahsulotlarning biologik bahosini va organizmda so‘rilish xususiyatlarini taqqoslash, ularni allergik xususiyatlarini va inson immun tizimiga ta‘siri o‘rganiladi.