ЛАБГУЛДОШЛАР ОИЛА ВАКИЛЛАРИНИНГ ТИББИЁТДА ҚЎЛАНИЛИШИ ВА КИМЁВИЙ ТАРКИБИ - E.S.Baymuradov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация. Хозирги кунда анъанавий тиббиѐт (халқ табобати) халқ заковати билан суғорилган жуда бой ва улкантажриба билимлар мажмуасидир. У илмий (расмий) тиббиѐтни янги, самарали доривор препаратлар билан бойитувчи битмас туганмас манбадир. Халқ табобатининг бу сохадаги қиммати, тутган ўрни бебаҳодир. Бунинг учун мисол тариқасида ҳозирги замон тиббиѐтида қўлланиладиган шифобахш ўсимликларни кўпчилиги ўз вақтида халқ табобати доривор воситалар хазинасидан олинганлигини ѐки хозирги замон илмий тиббиѐтининг ўзи халқ табобати асосида тараққий этганини эслаш кифоядир.