MUQIMIYNING TANOBCHILAR ASARLARIDAGI IQTISODIY QARASHLARI - Madatboyeva Kumushoy (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola XIX asr oxiri va XX asr boshlarida yashab ijod qilgan buyuk shoir Muhammad Aminxo’ja Muqimiyning hayot va ijodi, “Tanobchilar” asarlaridagi iqtisodiy qarashlari haqidadir. Muhammad Aminxo’ja “Muqimiy” taxallusi ostida 15 yoshidan boshlab ijod qila boshlagan. Muqimiy o’zbek adabiyotida o’chmas iz qoldirgan. U o’z asarlarida o’sha davrda ro’y bergan iqtisodiy siyosiy holatlarni tasvirlab bergan va asarlarida asosan o’sha davrdagi davlat rahbarlari va amaldorlarning nohaqliklari, oddiy aholiga qilgan zulmlariga haqida bo’lgan.