O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA IQTISODIY SUDLARNING VAZIFALARI - Ismoiljonova Mubinaxon Umidjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Yangilanayotgan O‘zbekistonda kundan kunga ko‘plab sohalarda islohotlar amalga oshirilmoqda. Xususan, sud tizimi ham bundan mustasno emas. Mamlakatimizning iqtisodiy salohiyati va tadbirkorlik subyektlari soni ortib borishini hisobga olgan holda tumanlararo, tuman (shahar) iqtisodiy sudlari tashkil etildi. Quyidagi maqolada iqtisodiy sud nima ekanligi, uning vazifalari va yo‘nalishlari nimalardan iborat ekanligi to‘g‘risida so‘z boradi.