DAVLATLARARO HARBIY SIYOSIY MUNOSABATLARNING RIVOJLANISH TENDESIYALARI HAMDA MAVJUD MUAMMOLARNING TAHLILI - Shakirov Ilhom Sobirovich; Otaboyev Abduqodir Karimovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola davlatlararo harbiy-siyosiy munosabatlarni shakllantirishda rivojlanish tenderlarining rolini o'rganadi. U mavjud masalalarni har tomonlama tahlil qiladi va rivojlanish tenderlari davlatlar o'rtasidagi diplomatik va strategik o'zaro munosabatlarga qanday ta'sir qilishi mumkinligini baholaydi. Tadqiqot tegishli adabiyotlarni ko'rib chiqishni, tahlil qilish uchun ishlatiladigan usullarning tavsifini o'z ichiga oladi va ushbu sohadagi rivojlanish tenderlarining samaradorligini oshirish bo'yicha munozaralar va tavsiyalar bilan birga topilmalarni taqdim etadi