MUZEY FONDINI SAKLASH - Xusainova Muhabbat (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Barcha predmetlar jumladan muzey pretmetlari xam fizik-mexanik shikastlanishga vа ximik uzgarishlarga duch keladi. Bu xolat xavo va yoruglik tavsirida yuz beradi. SHuningdek biologik zararkunandalar xam muzey predmetlariga kup zarar keltiradi. Aynan shu va boshka turdagi zararlarni oldini olish maksadida muzeylarda saklash tartibi ishlab chikiladi. Saklash tartibi majmuiga issiklik-namlik rejimi, xavoni ifloslanishidan saklash, biologik, mexanik zararlardan saklash tadbirlari kiradi. Bularni xammasi Fondni saklash tizimini tashkil etadi.