OʻZBEK TILSHUNOSLIGI TARIXI VA UNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Nuraliyeva Madina (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotasiya: Ushbu maqolada Oʻzbek ona tilisi tarixiy rivojlanish davrlari va bu rivojlanishga buyuk allomalaimizning qoʻshgan hissalari haqida va oʻzbek tilining oʻziga xos xususiyatlariga toʻxtalamiz. Ona tili – millatning ruhi ekanligi, ona tili bo’lmish o’zbek tilining tarixi, rivojlanish jarayonlari va uni o’qitishning afzalliklari yoritib berilgan.