ALISHER NAVOIYNING NA’T G‘AZALLARIDA TAMSIL SAN’ATI - Shixova Muqaddas Amanovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mumtoz adabiyot namunalarini o‘rganish va tahlil qilish, asar mohiyatini to‘g‘ri va to‘liq tushunish badiiy tafakkur masalalarini kengroq tahlil etishni talab qiladi . Maʼnaviy xazinamizni boyitish ishlariga o‘z hissasini qo‘shgan buyuk siymolar ijodining tub mohiyatini tashkil etuvchi diniy-irfoniy mazmun ortidagi haqiqatlar sirini ochish uchun ular yozgan asarlardagi badiiy san'atlardan yaxshi xabardor bo‘lish taqozo qilinadi. Bu jihat, ayniqsa, badiiy adabiyot sohasida ijod qiluvchi, shu sohaga tegishli bo‘lgan oliy o‘quv yurtlari, ijod maktablari va fan o‘qituvchilari, mustaqil izlanuvchilar uchun nihoyatda zarur bo‘lgan masalalardan deb bilaman. Ushbu maqolada mutafakkir shoir Alisher Navoiy ijodining o‘ziga xos qismi bo‘lgan na’t g‘azallar va tamsil san'atining qo‘llanishi bilan bogʻliq oʻrinlarga e'tibor qaratamiz.