INGLIZ VA O‘ZBEK ADABIY ALOQALARI (TARIXIY VA ZAMONAVIY KO‘RINISHLARI) - Dilshod Muminov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola ingliz va o‘zbek adabiyotlari o‘rtasidagi aloqalarni tarixiy va zamonaviy nuqtai nazardan tahlil qiladi. Adabiy almashuv, o‘zaro ta’sirlar va badiiy asarlar orqali yaratilgan madaniy ko‘rinishlar chuqur o‘rganiladi. Maqolada ingliz adabiyoti va o‘zbek adabiyoti o‘rtasidagi almashuv, tarixiy ta’sirlar va adabiy munosabatlarning rivojlanishi ko‘rib chiqiladi.