A TEMPORARY HISTORY OF METROLOGY - B.G‘aibnazarov; M.Qurbanbayev (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Stefan Xokingning taniqli formulasi va yondashuvi bo’yicha yuritiladi. Metrologiyaning o'tmishi, hoziri va kelajakgi haqida so’z boradi. O'tmishi boy holatlar bilan ajralib turadi, ularda faqat katta burilishlarga olib kelganini ko’rishimiz mumkin. Hozirgi paytda kvant fizikasi dunyosining metrologiya olamidagi evolyutsiyalar haqida gap ketadi. bu xalqaro birliklar tizimidagi (Si) tegishli o'zgarishlar bilan. Metrologiya texnologiyasining haqiqiy holatini belgilaydi. Kelajak keng qamrovli metrologiyaga, spektakl va domeni bilan ajralib turadigan holatlari bilan ajralib turadi. Shu munosabat bilan metrologiya tadqiqot va rivojlanish uchun yuqori istiqbolli sohani tashkil etadi.