O’ZBEKISTONNING YASHIL IQTISODIYOTGA O’TISH IMKONIYATLARI - Tashpulatov Javoxir Avaz o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola O'zbekistonning barqaror rivojlanish, atrof-muhitni muhofaza qilish va iqtisodiyotni diversifikatsiyalashga qaratilgan yashil iqtisodiyotga o'tishini o'rganadi. Unda O'zbekiston iqtisodiyotining bugungi holati, yashilroq modelga o'tish muammolari va bunday o'tishning mumkin bo'lgan foydalari tahlil qilinadi. Adabiyotlarni ko'rib chiqish, tegishli siyosatni tahlil qilish va shu kabi iqtisodiyotlarning amaliy tadqiqotlarini o'rganish orqali ushbu hujjat O'zbekistonning yashil iqtisodiyotiga o'tish uchun keng qamrovli asos yaratishga qaratilgan. Ushbu transformatsiyani boshqarish uchun siyosat bo'yicha tavsiyalar ham berilgan.