UYUSHGAN JINOYATCHILIK TO'DALARI TARIXI, ZAMONAVIY KO’RINISHLARI VA IJTIMOIY-IQTISODIY OQIBATLARI - Adham Mavlonov; Safoxon Mirzohidov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada uyushgan jinoyatchilikning globalizatsiyasi va uning ijtimoiy hamda iqtisodiy oqibatlari tahlil qilinadi. Maqola xalqaro narkotrafik, odam savdosi, qurol savdosi kabi global jinoyatchilik tarmoqlarining shakllanishi va kiber jinoyatchilikning rivojlanishi kabi mavzularni qamrab oladi. Shuningdek, uyushgan jinoyatchilikning jamiyatdagi madaniyat, axloq va ijtimoiy tuzilishga ta'siri, korruptsiya, noqonuniy iqtisodiyot va moliyaviy firibgarlik kabi iqtisodiy oqibatlari ham yoritiladi. Bu jinoyatchilik tarmoqlarining xalqaro xavfsizlik va barqarorlikka tahdidi ko'rib chiqilib, uni bartaraf etish uchun takliflar ilgari suriladi.