BUDJET MABLAG'LARDAN FOYDALANISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH - Ibodov Jamshid Qo'yli o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada byudjet mablag'laridan foydalanish mexanizmlari ko'rib chiqiladi va ularning samaradorligini oshirish usullari taklif etiladi. Mavjud adabiyotlar va metodologiyalarni tahlil qilib, tadqiqot mavjud amaliyotdagi bo'shliqlarni aniqlaydi va byudjetni taqsimlash, monitoring va baholashni optimallashtirish uchun yangi yondashuvlarni taklif qiladi. Topilmalar davlat xarajatlarining fiskal javobgarligi va shaffofligini oshirishga yordam beradi, bu esa davlat xizmatlarini ko'rsatish va iqtisodiy barqarorlikka olib keladi.