АЁЛЛАРДА БЕПУШТЛИК - Юлдашева Гулбахор Махмуджановна (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Бепуштлик, туғмаслик, туғдира олмаслик — вояга етган организмнинг наел (авлод) қолдиришга ожизлиги. Одамда — бир маромда (нормал) жинсий ҳаёт кечириб, бўйида бўлишдан сақланиш воситалари (контрацепиия)дан фойдаланмай, камида 2 йил бирга туриб фарзанд кўрмаслик Бепуштлик ҳисобланади. Бепуштлик эркакларда ҳам, аёлларда ғам учрайди.