SO`ZLARNING TUZILISHIGA KO`RA TURLARINI O`RGATISHNI SAMARALI TASHKIL ETISH YO`LLARI - Tangriyeva Umida Allaberganovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Bugungi kunda ona tili va adabiyot mashg’ulotlarida yangi pedagogik texnologiyalaridan foydalanish samara bermoqda. Har bir mavzuga interfaol metodlarni tatbiq qilgan holda dars o’tish modulini yaratish pedagoglardan yuqori kasbiy mahorat talab qiladi. Sir emaski, o’quvchilarning fikrlash qobiliyatlarini o’stiruvchi, qiziqishini oshiruvchi metod va usullar, vositalar yildan yilga takomillashtirilmoqda. Muammoli o’qitish kabi juda foydali va zarur ta’lim jalb etilmoqda. Bolalarni mustaqil faoliyatga testlar asosida o’rgatish ishlari keng qo’llanmoqda.