O’QUVCHILAR MATEMATIK SAVODXONLIGINI SHAKLLANTIRISH VA BAHOLASHDA PISA TADQIQOTLARINING O’RNI - Fayzullayeva Sarvinoz Nabi qizi; Muxammedova Muattar Iskandar qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang’ich sinf o’quvchilarining matematik savodxonligini o’stirishda PISA tadqiqotlarining o’rni, dars mashg’ulotlarida xalqaro baholash dasturi topshiriqlaridan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. O’quvchilarning matematik qobiliyatlarini o’stirishda xalqaro tadqiqotlarning o’rni va vazifalari haqida mulohazalar keltirilgan.