CONTRASTIVE ANALYSIS OF FULL ANTONYMS IN PROVERBS WITH THE CONCEPT ‘’NATURE’’ IN ENGLISH AND UZBEK LANGUAGES - Madalov Navruz Ergashevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация. Ушбу мақолада инглиз ва ўзбек тилларидаги табиат ҳодисаси билан боғлиқ мақолларда антонимик муносабатлар ўрганилган. Антоним ҳодисаси тўлиқ антонимлар ва қисман антонимик турларга ажратилган бўлиб мазкур мақолада чоғиштирилаётган мақолларнинг тўлиқ антонимик хусусиятлари фактик мисоллар асосида таҳлилга тортилган.