ZAMONAVIY DUNYODA KSENOFOBIYA VA UNING TURLARI - Rasulova Nilufar Xolmurodovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ksenofobiya va uning har xil turlari haqida so`z yuritiladi. Ksenofobiya Birlashgan Millatlar Tashkilotining Bosh assambleyasi (BMT), tenglik sharoitida tan olinishni bekor qilish yoki kamaytirish maqsadiga yoki natijasiga ega bo'lgan irq, rang, nasab yoki milliy yoki etnik kelib chiqish sabablariga ko'ra har qanday farqlash, chiqarib tashlash, cheklash yoki imtiyozni taxmin qiladi. , siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy, madaniy sohalarda yoki jamiyat hayotining boshqa har qanday sohalarida inson huquqlari va asosiy erkinliklari.