QATTIQ JISM ELEKTRONLAR NAZARIYASI ELEMENTLARI - Tajiboyeva X.X; Qodirov S.P; Karimova N.Q (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Tabiatdagi moddalar gaz, suyuqlik, qattiq jism va plazma holatlarida bo’ladi. Bu holatlar moddaning agregat holatlarideb atalib, bir-biridan fizik xossalari bilan farq qiladilar. Qattiq jismlarning suyuklik va gazlardan farqishundaki, ular o’z shakllarini saqlaydi va ularda oquvchanlikko’zatilmaydi. Mikroskopik nuktai nazardan bunday farqning bo’lishi, moddani tashkil etuvchi atom va molekulalar orasidagi o’zaro ta'sir energiyasining katta yoki kichikligi bilan tushuntiriladi.