SAHNADAGI NAFIS SAN'AT – O‘ZBEK MILLIY BALETI TARIXIGA BIR NAZAR - S.M. Zokirova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotasiya. Ushbu maqolada o‘zbek milliy baletining paydo bo‘lishi, uning yaratilishi va rivojlanishida A.Navoiy nomidagi teatrning tutgan o‘rni, milliy balet maktabini yaratishga o‘z hissasini qo‘shgan san'at arboblari hamda balet san'ati uchun kadrlar yetkazib berayotgan bilim maskanlari haqida so‘z yuritilgan.