O’ZBEKISTONDA TURIZM SOHASINING RIVOJLANISH OMILLARI - Toshtemirov Nazirjon; Abdirasulov Bekzod; Ahmedov Shohjahon (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O’zbekistonda turizm sohasi rivoji uchun qilinayotgan va qilinishi kerak bo’lgan ishlar yuzasidan izlanishlar olib borilgan. Yurtimizda ushbu soha qanday rivoj topayotgani va qanday ishlar amalga oshirilayotganligiga to’xtalib o’tilgan. Bir yil hisob kitob qilinib, O’zbekistonga qancha tursit tashrif buyurganligi sarhisob qilindi. Qaysi tarixiy joylarga qancha turist tashrif buyurgan va qaysi tomonlarimiz ularga manzur kelganligi haqida fikr yuritilgan. Hozirgi kunda O’zbekiston turizm sohasida dunyodagi o’rni tanqidiy tahlil qilingan…