КЎПРИКСИМОН КРАНЛАР ЮРИШ ҒИЛДИРАК (СКАТ)ЛАРИНИ ЕЙИЛГАН ЮЗАСИНИ ФЛЮС ОСТИДА ҚАЙТА ТИКЛАШ ТЕХНОЛОГИЯСИ - Йўлдашев Шухратбек Хабибулло ўғли; Махмудов Жамшид Мадаминжон ўғли (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Мақолада КСТ-320 флюсларидан фойдаланиб, кўприксимон кранлар юриш ғилдирак(СКАТ)ларига қоплама қоплаш масалалари кўриб чиқилган. Деталларнинг ейилиши машиналар аниқ ишлашини йўқ қилади, фойдали иш коеффицентини ФИК камайтиради, қўшимча динамик кучлар пайдо бўлиши хисобига деталлар зайифлашади ва бошқа қалтис холатларга олиб келади. Буни олдини олиш учун ейилган юзаларга қоплама қоплаш, уни янгиси билан алиштиришга нисбатан анча арзон тушади.