MAQSADGA ERISHISHDA IRODANING KUCHI VA AHAMIYATI - Munisa Aybek qizi Ibaydayeva; Ruxsora Ravshanbek qizi Qalandarova; Behzod Roʻzimboy oʻgʻli Otajonov; Sardor Yusufboy oʻgʻli Yuldashev (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Insonning ehtiyojlari ijtimoiy tuzum shakllari taraqqiyotiga qarab oʻzgaradi.Ijtimoiylashuv jarayonida shaxslarning hayot tarzi zamon talabi bilan uygʻun ravishda oʻzgarib boradi.Shu sabab inson oʻz ehtiyojlarini qondirish uchun muntazam harakat qiladi. Har qanday inson oʻz umri davomida muayyan qiyinchiliklardan oʻtib muvaffaqiyatga erishadi Shaxs oʻz harakatlari yordami bilan muhitga moslashadi va undan oʻz ehtiyojlari uchun foydalanadi. Lekin shu bilan birga odam muhitni oʻz ehtiyojlariga muvofiqlashtirib oʻzgartiradi, qayta quradi va oʻziga moslashtiradi.