OZUQANING HAZM BO’LISH KOEFFISENTINI ANIQLASH - Xudoyberganova G.S. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Xalqimizning qishloq xo’jaligida chorvachilika bo‘lgan talabini qondirish chorvachilikni rivojlantirish hamda chorva hayvonlarini to‘la qiymatli oziqlantirishda mustahkam yem-xashak zaxirasini yaratish juda muhim. Ozuqalarning to‘yimligini baholash uchun ularning kimyoviy tarkibini o‘rganish va sut, so’sht mahsulotlari uchun boqiladigan xayvonlar ratsionini yuqori kalloriyali ozuqa bilan taminlash davom etmoqda.