TRANSFORMATOR TAYANCH RAMALARNI PAYVANLAB YIG`ISH TEXNOLOGIYASI - Qosimov Karimjon Zuxriddinovich; Ma’murov Hojiakbar Azizillo o`g`li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Yurtimizda elektir tokiga bo'lgan extiyoj juda yuqori, chunki kundan kunga ishlab chiqarish zavodlari va turli xil korxonalar ko'payib bormoqda. Bu esa elektrga to'kiga bo'lgan extiyojlni oshirmoqda. Elektir tokini kerakli miqdorda doimiy ta'minlash uchun esa yurtimiz bo'ylab yangi va zamonaviy transformatorlar o'rnatilmoqda.