YUKLAGICH CHOʻMICH TISHINI QAYTA TIKLASH TEXNOLOGIYASI - T.M.Isaboyev; G‘ulomjonov Abror Lutfiddin oʻgʻli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Jahonda,rivojlangan mamlakatlarning ilmiy- tadqiqot markazlarida, yo‘l qurish, qurilish, konchilik mashinalari ishchi organlarining yeyilishini kamaytirish va resursini orttirishga yo‘naltirilgan ilmiy-tadqiqot ishlari olib borilmoqda. Bu borada, jumladan yo‘l qurish, qurilish, konchilik ishlab chiqarishida raqobatbardosh texnika va texnologiyalarini yaratishga alohida e’tibor berilmoqda. Shu jihatdan yo‘l qurish, qurilish, konchilik ishlari salmog‘ini orttirish, ularda qo‘llaniladigan texnikalarni sifat jihatdan yaxshilash va undan foydalanishning samaradorligini oshirish hamda ishchi organlarning resursini orttirish usullari parametrlarini asoslash dolzarb hisoblanadi.