ФАРОБИЙ ВА ИБН СИНО БИЛИШ НАЗАРИЯСИ ҲАҚИДА - Мамадалиев Немат Қахорович (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннатация: Шарқнинг буюк алломалари Ал Фаробий ва Ибн Сино қадимги грек файласуфларини ғояларини ривожлантиришиб ўз асарларида инсонни оламни қандай англаш, билиш мумкинлиги ҳақида фикр мулоҳазаларини баён этганлар. Улар сезги, ақл ва тафаккурнинг оламни билишдаги ролини кўрсатиб берганлар.