ТЕМИР ЙЎЛ ТРАНСПОРТИДА ВАГОНЛАРГА ЮКЛАРНИ ЖОЙЛАШТИРИШНИ ТАДҚИҚ ҚИЛИШ - Бобоев Д.Ш.; Aбдужабборов A.A.; Дўлобов Д.Т. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Aннотация: Мақолада юкларни етказиб бериш жараёнида маҳкамлаш турлари, уларнинг мавжуд ташиш ҳолати ва маҳсулотларни қабул қилиб олгандан кейин етказиб бериш жараёнида сифатли хизмат кўрсатиш усулларининг оптимал вариантларини танлаш кўрсатиб берилган. Юкларни жойлаштириш жараёнида узоқ муддат туриб қолишига сабаб бўлувчи омилларни аниқлаб, уларни бартараф етиш бўйича чора-тадбирлар ва таклифлар ишлаб чиқилган. Бундан ташқари, юкларни етказиб бериш жараёни таҳлил қилиниб, мавжуд тизимдаги камчиликларни бартараф етишда ҳаракат хавфсизлигини таъминлаш учун маҳкамлаш воситаларини тўғри танлаш бўйича таклифлар берилган.