O’QUVCHILARDA EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANISHADA O’QUV MASHG’ULOTLARDA EKSKURTSIYALARNI TASHKIL KILISHDAN TURLARIDAN FOYDALANISH - Muxtorov Umrbek Atanazarovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya : Maqolada ekskursiya faoliyati turizm industriyasining ajralmas qismi hisoblanadi. Ekskursiya dasturlari va ekskursiya xizmatlarini ta'minlamaydigan sayohatga, maqsadlaridan qat'i nazar, misollar keltirish qiyin. Bu nafaqat dam olish, dam olish, ekskursiya va o'quv dasturlarida bevosita ishtirok etish maqsadidagi sayohatlarga, balki, qoida tariqasida, ish dasturiga qo'shimcha ravishda, ekskursiya xizmatlari bilan birga olib boriladigan ishbilarmonlik maqsadlaridagi tashriflarga ham tegishli. Har qanday ekskursiyaning maqsadi birinchi navbatda ma'rifiy bo'lib, unda ishtirok etish ma'lum bir hududda sodir bo'lgan aniq faktlar, hodisalar, qiziqarli voqealar haqidagi bilimlarni, g'oyalarni kengaytirish imkonini beradi. Turli xil ekskursiya dasturlariga qiziqish tegishli statistik ma'lumotlarni aks ettirlgan.