Ўзбекистон республикаси банк-молия академияси магистратура босқичи “иқтисодиётни монетар тартибга солиш” йўналиши (имтс-06 гуруҳи) тингловчиларининг 2022-2023 ўқув йили 1-семестрида фанларни ўзлаштиришини ўрганиш бўйича ўтказилган тадқиқоти - Сафарбуваев Ботир; Тангиров Хасан; Нишоналиев Исломбек; Абдуалимов Сардор (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Бугунги кунда дунё миқёсида таълим сифати ва илм олиш натижадорлиги асосий долзарб масалалардан бири бўлиб қолмоқда. Талаба ва тингловчиларнинг таълим олиши, фанларнинг ўзлаштирилиш сифати ва таълим муассасаларида тажрибали устозлар мавжудлиги ҳамда яратилган шарт- шароитлардан келиб чиқиб жаҳоннинг етакчи олий ўқув юртлари ва илмий муассасалар рейтинги юритиб келинмоқда. Афсуски, бугунги кунга қадар Ўзбекистон Республикасида мавжуд таълим муасссасаларининг ҳеч бири ушбу рейтингларга киритилмасдан қолмоқда.