ONLAYN TURISTIK AGENTLIKLAR TIZIMI ORQALI JOYLASHTIRISH VOSITALARI XIZMATLARINI SILJITISH - Salimova S.F. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Ushbu maqolada joylashtirish vositalari xizmatlarini siljitishda onlayn turistik agentliklar nechog’lik katta ahamiyatga ega ekanligi o’z ifodasini topgan. Statistik ma'lumotlarga ko'ra, 2020 yilga kelib turistik sayohatlar bozorida onlayn band qilish hajmi 817 milliard dollarga baholangan, bu esa sayohatlarni onlayn band qilish bozori ulushining ya’ni, 1,2 trillion dollarning 63 foizini tashkil etadi, bu sektordagi eng katta bozor ulushlaridan birini ifodalaydi 1 .