SUV TARKIBI VA MUHITINI O’ZGARTIRUVChI OMILLAR TA’SIRIDA BALIQLARDA KELIB ChIQADIGAN KASALLIKLAR - M.A. Aslonova; Sh.S. Toshmurodov; S.B. Eshburiyev (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotasiya. Ushbu maqolada baliqlar hayotida suvning ahamiyati, uning xossalari, suv muhitining o’zgarishi hisobiga rivojlanadigan kasalliklar haqida ma’lumotlar keltirilgan. Baliqlar yashaydigan suv muhitida turli gazlarning bo’lishi, ifloslangan oqova suvlarining daryo ko’llarga quyilishi oqibatida baliqlarda bir qancha jumladan asfiksiya (Zamor), gaz pufakchali kasallik hamda yuqumsiz bronxionekroz kasalliklari uchramoqda.