ZULFIYA ISROILOVA OMIRI HAM DORETIWSHILIGI - Alieva Miyrigul (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
O'zbek xalqinin' taniqli, qabiliyetli, miynet su'yer, batir qizlarinin' biri Zulfiya Isroilova bolip esaplanadi. Ol 1915-jil Tashkent qalasinda, Dergez ma'ha'llesinde dunyag'a kelgen. 81 jilliq o'miri dawaminda ko'plegen do'retpeleri menen xalqimiz ju'reginen orin alg'an. Onin' en' daslepki qosig'i 1931-jili "Ishchi" gazetasinda basilip shiqti. Insan qa'lbin ju'rekten sezine alatug'in o'zbek hayali o'zinin' miynetkeshligi ha'm hayal-qizlardin' ja'miyettegi ten' huquqi ushin gu'reskenligin ayriqsha atap o'tsek boladi. Ol o'zinin' aqillilig'i, a'debi, iybesi ha'm tinishliq jirshisi, watan parwarlig'in esapqa alip xaliq araliq "Nilufar", Jevaharlal Neru atindag'i ha'm Ma'mleketlik Siyliqlarg'a iye boldi.