MUSIQA FOLKLORINI BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIGA O’RGATISHNING SHAKLLARI - Hamidova Hafiza Nabiyevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotasiya. O’zbek an’analariga xos bo’lgan milliy urf-odatlarimiz, qolaversa san’atimizning eng go’zal jihatlari bilan o’quvchi yoshlarimizni milliy ruhda tarbiyalash bizning eng asosiy vazifalarimizdan biri bo’lib qolaveradi. Bunda milliy an’analarimiz, kuy qo’shiqlarimiz, shu o’rinda folklor qo’shiqlarimizning ham o’rni betakror. O’quvchilarga musiqa folklorini o’rgatishning o’ziga xos o’rni mavjud bo’lib, ularni ma’lum usullar yordamida o’rgatish maqsadga muvofiq bo’ladi. Shunday ekan boy merosimizni kelajak avlodga yetkazib berishga muhim vazigalarimizni belgilab olishimiz kerak.