BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIGA MUSIQA FOLKLORINI O’RGATISH JARAYONINING SAMARADORLIGI - Hamidova Hafiza Nabiyevna; Ashurova Shaxnoza Axmedovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotasiya. O’quvchilarga musiqa folklorini o’rgatishning muhim vosita va usullari qatorida uning ahamiyati bolalar ruhiyatiga singdirish yo’llari musiqa folklorini o’rgatish jarayonining naqadar samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. O’quvchilarga har qanday xalq qo’shig’ini termasini, laparlari, o’lanlari, maqom yo’llarini, uning sho’balarini o’rgataverish, mashg’ulot va konsert repertuarlariga ishtirok etishi yaxshi natijalarga olib kelavermaydi. Bu borada ma’lum bir pedagogik ta’lim texnologiyalardan, musiqa folklorini o’rgatish mezonlaridan foydalanish o’quvchilarda musiqa folklorini o’rgatish jarayoni samaradorligini oshirishda yordam beradi.