SENTINEL 2 SUN’IY YO`LDOSHI GEOFAZOVIY MA’LUMOTLARINI OLISH VA ULAR ASOSIDA NDVI (NORMALIZED DIFFERENCE VEGETATION INDEX) VEGETATSIYA INDEKSINI HISOBLASH - O`.B.Muxtorov; N.A.Eshmatova; M.R.Hayitova; Sh.S.Abduraxmonova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Maqolada Sentinel-2 sun’iy yo`ldoshi kosmik suratlari asosida vegetatsiya indekslarini hisoblash va raqamli kartalar yaratish masalalari ko`rib chiqilgan. NDVI indeksiga asoslanib har xil turdagi ekotizimlar mahsuldorligi o`rtasidagi o`zaro bog`liqlik o`rganiladi va NDVI hisoblash algoritmi tahlil qilinadi. NDVI indeksiga mos holda obyekt turini aniqlashning samarali usullari taklif qilinadi.