LINGVISTIK TERMINLARNING O‘TMISHI VA ISTIQBOLI - Nurbeka Urazova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Жахон тилшунослигида лингвистик терминологиянинг пайдо булиши ва алоҳида терминологик қатлам сифатида шаклланишини антропоцентрик планда тадкик этиш, терминларнинг лингвистик тушунчани қай даражада ифодалашидан келиб чиқиб тартибга солиш борасида тадкикотлар олиб борилмокда. Шу маънода тилшуносликнинг ривожи билан янги терминларининг пайдо булиши, терминлардаги синонимия, полисемия ва вариантлиликнинг юзага келиш сабабларини аниклаш, узлашма терминларнинг миллий терминологик тизимга таъсирини очиб бериш, мураккаб таркибли терминларнинг хосил булиши юзасидан аник хулосаларга келиш тилшуносликнинг долзарб вазифаларидан биридир.