ОИВ СТАТУСЛИ ШАХСЛАРНИНГ САЁҲАТГА ЧИҚИШ ИМКОНИЯТ ВА МАЖБУРИЯТЛАРИ (Хориж мамлакатлари таҳлили асосида) - Музаффаржон Мансуров (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Бугунги кунда инсон хуқуқларини хар қандай кўринишда паймол қилиш таъқиқланади. Жумладан, ОИВ билан яшовчилар ҳам бошқа соғлом фуқаролар сингари саёҳат қилиш, дам олиш, дискриминация ва камситилишлардан ҳоли бўлиши лозимлиги мақолада кўрсатиб берилган.