ASAB SISTEMASI KASALLIKLARINI SHARQONA TABOBAT USULIDA TASHXISLASH VA DAVOLASH - Eraliyev Obloqul Botirovich; Jalolova Shohida Salimovna; Ravshanova Kumushbibi Qobil qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anotatsiya: Inson miyasining tuzilishi quyidagi qismlarga bo`linadi. Bosh miya, parda moddasi, miya mag’zi va rux (energiya) bilan to`la bo`lgan tomirlar va miyadan o`sib chiquvchi asab tolalaridan iborat bo`lib, butun miya 2 qismga (2 pallaga) bo`lingan.