ADABIYOT- KULGI VA HAZILNING NIQOBI - Xaitov Xamza Axmadovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xalq maydon kulgi madaniyatining yani og’zaki drama turlari bo’lgan askiya, lof, latifa janrlarining badiiy adabiyotga sintezlashuv jarayonlari, ularning etnogenezisi, tarixiy taraqqiyot tamoyillari va adabiy analitika omillari ilmiy- nazariy manbalar asosida tahlil qilingan.