YURTIMIZDA ELEKTR ENERGETIKA SOHASI RIVOJI - Sh.Z.Xurramov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada insoniyat taraqqiyotida tabiiy energiya manbalarini rivojlanish tarixi, ulardan energetika sohasida qoʻllanilishi, yurtimizda fan va texnikani rivojlanishi energetika sohasida yangi va samarali asbob-uskunalarni va texnologiyalarni yaratish imkoniyatini bergani toʻgʻrisida soʻz boradi. Tadqiqot maqsadi- sohada yuzaga kelishi mumkin boʻlgan favqulodda holatlarni kelib chiqish sabablarini tahlil qilishdan iborat.