MILLIY URF-ODATLARINING BADIIY TALQINI - Saibnazarova Makhliyo (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Oʼzbekiston madaniyati Sharqning eng yorqin va oʼziga xos madaniyatidan biridir. Bu beqiyos xalq ijodiyoti, raqsi va rassonchilik, betakror milliy oshxona va kiyim kechagidir.Oʼzbek xalq ijodiyotining sanʼati koʼpqirrali tematika va xilma xil janri bilan tafsiflaydi. Oʼz vazifalari va shakllariga muvofiq ashula va cholgʼu asbob kuylari ikki guruhdan iborat: belgilangan vaqt va vaziyatlarda ijro etuvchi va har qanday vaqtda ijro etuvchi. Birinchi guruhga urf-odat, mehnat jarayoni, turli marosimlar, sahnalashtirilgan tomosha namoyishlar va oʼyinlarga tegishli boʼlgan ashulalar kiradi. .