SURXON VOHASI ERKAKLAR RAQSINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Abujabborova Rozioy Sharofiddin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbek xalqining boy tarixiy o‘tmishi, nomoddiy madaniyatining bir bo‘lagi bo‘gan Surxon vohasining qadimdan saqlanib kelayotgan raqs san’ati, xususan, voha yigitlari raqslarining o‘ziga xos xususiyatlari haqida so‘z yuritiladi. Surxoncha raqslardagi harakatlarning boshqa hududlardagi raqs harakatlaridan farqlanishi to‘g‘risida ma’lumotlar beriladi.