YOQILG‘I OLISHDA YAROQSIZ VA ISHLATILGAN AVTOMASHINA SHINALARINI QAYTA ISHLASH AHAMIYATI VA O‘RNI - Mamasodiqov Alisher Botirali oʻ'g'li; Luqmonjonov Asadbek Bahodirjon o‘g‘li; Olimjonov Asrorbek Oybek o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Hozirgi kunga kelib yoqilg‘i ishlab chiqarish darajasi oshib bormoqda ayniqsa unga bo‘lgan talab juda yuqoridir. Yoqilg‘i olishning bir muncha har xil sanoati va ishlab chiqarishi mavjud. Hech kimga sir emas har yili avtomashinalarda ya’ni avtomobillardan tonna tonnalab mashina shinalari yaroqsiz ko‘rinishga keladi va chiqindiga keladi va juda ko‘p muammolarni yuzaga keltiradi. Ushbu maqola esa manashu yaroqsiz lekin butun avtomobil shinalarni utilizatsiya qilish yo‘llari va shinalarni qayta ishlashning fizik va kimyoviy usullari shuningdek ularni qayta ishlash, yoqilg‘i distillyatlarini olish imkoniyatlari tahlili keltirilgan.