TASMALI UZATMALARNI TAHLIL QILISH VA FOYDALI ISH KOEFFITSIYENTI YUQORISINI AMALIYOTGA TADBIQ ETISH - Azimov Ruslan Bunyod o’g’li; Ibodullayev Muhriddin Xudayor o‘g‘li; Norqulov Jonibek Farhod o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Texnikada ham mashinasozlikda ham mexanik uzatmalarning o‘rni juda katta shu o‘rinda mexanik uzatmalarning ham ikki turi mavjud. Tasmali va tishli uzatmalar. Tasmali uzatmalar ham mashinasozlikda ham texnikada ham muhim ahamiyat kasb etadi. Bizga ma’lum bo‘lishicha tamale uzatmalar ham turlarga bo‘linadi. Ushbu maqoladan ko‘zlangan asosiy maqsad tasmali uzatmalarning turlaridan qaysi birining foydali ish koeffitsiyenti yuqori ekanligini tekshirish va foydali ish koeffitsiyenti yuqori bo‘lgan tasmali uzatmadan foydalanish orqali uzatmalarni samarador ishlashiga erishish.