QUYONLAR GIPOVITAMINOZLARINI OLDINI OLISHDA PZ- PROBIOTIGINI QO‘LLASH - Z.M.Yusupova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotasiya:Ushbu maqolada quyonlarda gipovitaminozning oldini olishda probiyotiklarning samaradorligini o'rganish bo'yicha tajribalar natijalari tasvirlangan. Eksperimental quyonlarga qollaniladigan PZ-probiyotikning ularning organizmiga, klinik belgilariga, gematologik korsatkichlariga va tana vazniga ta’siri aniqlandi. Eksperimental guruh quyonlariga PZ-Probiyotikni qo'llash vitamin va mineral almashinuvining yaxshilanishini ta'minlaydi