JEK LONDONNING “OQ SO’YLOQ” QISSASIDA ERKINLIKDAN E’TIQOD SARI YO’L TASVIRI - Turg’unboyeva Nozima (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Ushbu maqola Jek London qalamiga mansub “Oq So’yloq” qissasi haqida bo’lib, bunda asosan,asarning bosh qahramoni bo’lmish “Oq so’yloqtish” laqabli itning hayotida bo’lib o’tgan o’zgarish va qiyinchiliklar yoritilgan.Alyaska o’rmonlaridagi otasi bo’ri , onasi it bo’lgan kichkina kuchukchaning qanday qilib kuchli va baquvvat xonaki itga aylangani, uning bu davr mobaynidagi his tuyg’u va qarashlari ustida ish olib borilgan.